Latgales un Vidzemes mazpulku forums 2022 Jēkabpilī
Skolas brīvlaikā, kad lielākā daļa skolēnu atpūtās, 6 visčaklākie 104.Dagdas mazpulka dalībnieki devās uz Jēkabpili, lai aizstāvētu savus projektus. Aizstāvēšana notika darba grupās un vērtētāji bija lauksaimnieki, uzņēmēji, kā arī brīvprātīgie Rīgas klubiņa pārstāvji. Uztraukums bija ļoti liels, jo uz grupu jādodas vienam, blakus nav skolotāja, kas var palīdzēt. Jāuzstājas svešu cilvēku priekšā un nedrīkst apjukt, kad uzdod jautājumus.
Rezultāti patīkami pārsteidza, jo visi nopelnīja I pakāpes sertifikātus. Lai gan to varēja gaidīt, jo tie bija mazpulcēni, kas cītīgi no agra pavasara līdz pat forumam strādāja pie sava projekta. Mēs varam lepoties ar Jāni Kavunu ar viņa tomātu pētījumu, ar Agnesi Geku un Luīzi Kromāni, kas pētīja pastinakus, ar Elizabeti Žurovu un Kristiju Etu Rutku, kas apkopa 3 māsu dobes un Adriānu Plakošu, kas veica pamatīgu pētījumu par savu ciltskoku.
Par veiktā darba kvalitāti liecina arī Jēkabpils
ilggadējās mazpulku vadītājas Spodras Purviņas atsauksme Radio1 (viņas atzinība
tiešām ir jānopelna!):
“Mani patīkami iepriecināja rūpīgi veiktais 104. Dagdas mazpulka dalībnieces Luīzes Kromānes pastinaku pētījums.Tik garšīgus skābētus pastinakus ar burkāniem un pastinaku čipsus es degustēju pirmo reizi mūža, lai gan pati pastinakus audzēju vairākus desmit gadus. Par cik drīz mazpulcēnu audzētos pastinakus varēs nopirkt Maksima veikalos, atklāšu Luizes izgatavotu pastinaku čipšu recepti. Pastinakus nomazgā un nomizo. Sagriež plānās šķēlēs un apber ar sāli. Atstāj 30 minūtes iesālīties. Tālāk kārto uz cepešpannas, kura noklāta ar cepampapīru un liek uz izkurinātas plīts virsmas kaltēties 8 – 9 stundas. Kaltēt var arī ievietojot cepeškrāsni ar atvērtām durtiņām. Gatavos čipšus var grauzt tāpat vai izmantot zupās, arī vārot biezeņus.”
Forumā tradicionāli tiek pasniegta pateicības ābelīte vecākiem, kuri ir visatsaucīgākie un atbalstošākie. Šoreiz balvu saņēma Kavunu ģimene – PALDIES JUMS!
Pārējiem mazpulcēniem ir noteikti jāpadomā, ka savs darbs jāizdara līdz galam un par to tu saņem arī algu. Šajā gadā katrs foruma dalībnieks saņēma balvu par paveikto darbu, izmantoja iespēju apmeklēt dārzniecību “Sedumi” un paslidot slidotavā, mājās atvest puķu podu ar Alpu vijolīti. Taču svarīgākais noteikti ir gandarījums par sasniegto!
Lai ir jaunas idejas projektiem un vērtīgs darbs!
104.Dagdas mazpulka vadītāja Anna Krilova