Nacionālā ēdiena gatavošana
19. un 20. martā mājturības nodarbībās notika padziļināta praktisko un pētniecisko darbības prasmju apguve mācību procesā, akcentējot skolēnu līdzatbildību un aktīvu praktisko darbu. Tika pētīti, izzināti un gatavoti latviešu nacionālie ēdieni. Šajā mācību procesā ar lielu prieku piedalījās 6.a un
6.b, 7.a, 8.a un 8.b, kā arī 9.b. klases skolēni.
Šīs nedēļas laikā skolēni patstāvīgi un ar
skolotājas palīdzību iepazinās ar latviešu nacionāliem ēdieniem, meklēja un
atlasīja piemērotākās receptes gatavošanai, vēlāk eksperimentēja gatavojot. Divu
dienu laikā tika atlasīti un pagatavoti sekojošie ēdieni: dārzeņu sautējums, dārzeņu
zupa, plānās pankūkas, žagariņi, “Vecrīgas” un gaļas pīrādziņi. Nacionālo ēdienu
pagatavošanā bija iesaistīti visi klases skolēni - gan meitenes, gan zēni.
Katra no klasēm tika sadalīta 2. grupās, kuras gatavoja izvēlēto ēdienu. Mājturības nodarbību beigās skolēni sēdās pie kopīga
galda ēdiena degustēšanai.
Kopīgs ēdiena pagatavošanas process vēl vairāk saliedēja katru mājturības praktiskajā procesā iesaistīto klases kolektīvu. Baudot pagatavoto ēdienu, skolēni guva prieku par padarīto, kā arī secināja, ka nacionālo ēdienu pagatavošana un ēšana ir interesants un garšīgs process.
Mājturības skolotāji:
Ināra Galilejeva
Aigars Vigulis